Meglehetősen kellemes problémával szembesült a Mercedes importőre az Egyesült Államokban, jelenleg ugyanis az a legnagyobb gond, hogy nem tudnak elég CLA-hoz jutni. Nem csoda, az értékesítés első hetében 2300 darabot adtak el a Kecskeméten gyártott négyajtós kupéból.

De ezt követősen se lohadt a vásárlók rohama, a Mercedes márka novemberben tapasztalt, az előző évihez képest 14 százalékos növekedése is lényegében a magyar autónak köszönhető. A forgalmazó eközben már értesítette a márkakereskedőket arról, hogy júniusig ne számítsanak arra, hogy javul majd az ellátás. Kecskeméten ugyan teljes kapacitással termel a gyár, de egyszerűen nem jut elég CLA az Egyesült Államoknak. Épp ezért nem is valószínű, hogy lefelé bővítenék arrafelé a kínálatot, továbbra is a 2,0 literes benzines turbómotorral szerelt CLA 250-es marad az alapmodell. „Ez a legjobb piaci bevezetésünk 20 év óta. A CLA fenomenális siker kezdettől fogva” – nyilatkozta Steve Cannon, a Mercedes USA-beli vezetője. De nem csak eladási számok tekintetében múlja felül a várakozásokat az autó, a CLA vásárlóinak átlagéletkora 46 év, ami kifejezetten fiatalnak számít, hiszen a Mercedes vásárlók átlagéletkora az Egyesült Államokban 57 év.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!