A Qualisport számára mozgalmasan alakult az első versenynap, a kalocsai egyletnek kijutott mindenből: volt defektjük, körülbelül 50 kilométerrel a rajt után és a nap végén, a tábor felé vezető összekötőn, kisebb rosszullét a pilóta reggelije miatt, továbbá por, por és por, amely az első néhány előzés után alaposan megnehezítette a trió dolgát. Noha a két részre, egy 199 és egy 174 kilométeres szakaszra osztott penzum küzdelmes volt a különítmény számára, a táborban mégis elégedetten pattantak ki a Scaniából, amelyet 5 óra 35 perc 53 másodperces idővel a kamionos kategória 15. helyén juttattak a szakasz céljába.

„Ahhoz képest, hogy ez volt az első nap, alaposan megdolgoztattak bennünket” – értékelt Kovács Miklós pilóta, aki Czeglédi Péter navigátorral és Ács László főszerelővel együtt alkotja a Qualisport versenytrióját. „A szakasz elején nem éreztem túl jól magam, szerintem a reggeli miatt, később aztán belelendültünk. Előztünk néhányat, de aztán kaptunk egy defektet. 11 perc alatt kereket cseréltünk és mentünk tovább, de versenyről ekkor már nem nagyon tudtunk beszélni, ugyanis szinte fuldokoltunk az óriási porban. Láttuk, hogy többen is buktak vagy technikai probléma miatt rostokoltak, így mindenképpen öröm, hogy különösebb gond nélkül eljutottunk Volgográdba, az pedig elégedettségre ad okot, hogy az új Reiger lengéscsillapítóink nagyon jót tettek a kamionnak. Péter, a navigátorunk nagyon találóan úgy összegzett, hogy a Scaniából most lett éles fenevad, vérbeli versenykamion.”

A negyedik helyen zárta a Selyemút Rally első napját a Sandlander csapata a kategóriájában, a teljes autós mezőnyben pedig 16 helyet jött előre a hibamentes napon. A többi magyar kifejezetten peches volt, hiszen Szalay Balázsék kétszer, Fazekas Károlyék egyszer eltévedtek, sőt utóbbi páros üzemanyaga is felforrt. A külföldiek közül két versenyautó is volt, ami nem a saját kerekein ért a bivakba. Hétfőn a versenyzők Volgográd körül tesznek meg egy 546 kilométeres kört és ugyanoda érnek vissza.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!