A Nissan és a Mitsubishi együttműködésének egyik kulcsfontosságú eleme lesz a várhatóan jövőre bemutatkozó új alvázas pickup, amelynek tesztelése már javában folyik Európában is – itt készültek a képek az egyik erősen álcázott prototípusról.

Nem egyszerűen csak a márkajelzésben lesz eltérés a két márka autói között, hanem a Ford Ranger/Mazda BT-50 közötti testvéri kapcsolatról lesz szó, azaz kétféle karosszériával kínálják majd az egyforma műszaki tartalommal rendelkező járműveket. Annyi lesz a nagy újdonság, hogy a Nissan Navarához hasonlóan a következő generációs Mitsubishi L200-as is Európában készül majd a helyi piac számára.

Túlságosan nagy meglepetésre nem számíthatunk, háromféle karosszéria (szimpla, nyújtott és dupla fülke) illetve normál vagy nyújtott plató közül lehet majd választani, kérdés, hogy melyik márka melyik kombinációt kínálja majd. Várhatóan piactól függően tartják majd meg a dízeleiket a márkák, mifelénk várhatóan a Nissan továbbfejlesztett 2,5 literes négyhengerese kerül majd a motortérbe.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!