A Lola sportkocsigyár Magyarországon legenda, hiszen az autóskártyában a Lola T70-es volt a mindent vivő lap. Most azonban eredménytelenül zárult a csődvédelmi időszak, ezért megszűnik a Lola Cars International nevű vállalkozás, a maradék 23 dolgozónak is felmondtak október 5-ével.

Az 1958-ban alapított vállalkozás májusban került csődvédelem alá, és noha több érdeklődővel is tárgyaltak, egyikkel se sikerült megállapodásra jutni, ezért végleg felszámolják a mintegy 20 millió fontos (7 milliárd forint) tartozást felhalmozó vállalkozást. A márkanév és a sportkocsi-tervek  használati joga a Lola Group Holdings tulajdonában volt és ott is marad, igaz, ennek a vállalkozásnak a jövője is kérdéses. A másik leányvállalat, a Lola Composites nevű cég szintén május óta van csődvédelem alatt, itt azonban két olyan potenciális érdeklődő is akadt, akivel a csődbiztosok megítélése szerint még létrejöhet a közeljövőben megállapodás.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!