Az orosz védelmi miniszter látogatást tett a Kamaz autógyárnál, hogy megtekintse annak legújabb fejlesztéseit, mégpedig a – haditechnikai szinten – könnyű páncélozott járműnek számító Musztáng és Tájfun típusokat.

Az orosz állam ugyanis épp haderő-reformot hajt végre, amelynek keretében új járműveket vásárolnak. Ezzel kapcsolatban csak annyi a probléma, hogy még igazából nincs is kész a kiírás, amelynek meg kell felelnie az új járműveknek. A védelmi miniszter sietett megnyugtatni a gyár felelőseit, hogy ez nem lehet majd probléma. Manapság ezt nevezik piacvédelemnek…

A Tornádó típuscsalád fejlesztése-tesztelése 2014-ben fejeződik be, és az első példányokat már 2015-ben le is szállítják majd az orosz hadseregnek. A jelenlegi járművekhez képest jobb védelmet és korszerűbb fegyvereket kapnak az autók. A Kamaz egyébként most nem csak eladja a technikát, de a karbantartást és javítást is ő végzi majd, ellenben az orosz hadsereg jelenlegi gyakorlatával, amikor azt a katonai egységek végzik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!