Az Opel hálózatából a válság óta hiányzott egy értékesítési pont a dél-budai/budaörsi régióban, és most van folyamatban a hálózat bővítése, amely során a Fábián Kft. budaörsi telephelye mostantól az Opel márka értékesítésével foglalkozik – ezzel rögtön hazánk legnagyobb méretű Opel márkakereskedése lett.

A Fábián Kft. Peugeot-val kezdett, majd jött a Citroën márka, később a Ssangyong és az Isuzu-val bővítették a portfóliójukat, és most, 6 év tárgyalássorozat után ötödik márkaként az Opelt is képviseli. A mindössze 11 éves épületen a kék színű külső burkolati elemeket sötétszürke panelek váltották, hatalmas sárga márkajelzésen keresztül lép be az ügyfél az eladótérbe, ahol világos színek és fa bútorok várják.

A nagy méretű eladótér valójában csak a létesítmény harmada, hiszen egy összesen 35 állásos szerviz és egy 500 négyzetméteres alkatrészraktár is található a telepen. Négy állással várják a gyorsszerviz-ügyfeleket, 12 autó fér el egyszerre a Mechanikai műhelyben, a fennmaradó állások a karosszérialakatos és fényezőüzemben vannak – utóbbiban rögtön két fényezőkamra is működik. A bejáráskor azt láttuk, hogy a korábban a szalonban elhelyezett óriási fémoroszlán immár a műhelyt díszíti, és a szerelők Opel nadrágban és Peugeot pólóban dolgoznak.

Magyarország legnagyobb Opel márkakereskedésének megnyitóját követően egyébként hamarosan még egy nagy újdonsággal szolgál a német márka, hiszen novembertől már hazánkban is megvásárolható lesz az új Astra.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!