Thaiföldön bemutatták a Suzuki Swift eddigi leggazdagabban felszerelt változatát – ott még mindig a modellfrissítés előtti külsővel készül az autó. Az RX modell az összes, a típushoz elérhető extrán (vezető- és utasoldali légzsák, USB-s rádió, kulcsnélküli bejutás- és motorindítás, satöbbi) felül xenon-fényszórót, 16 colos felniket kap. Az 1,2 literes, 91 lóerős benzinmotorhoz fokozatmentes automatikus váltó csatlakozik, a 7 előre rögzített áttétel között a kormány mögötti kapcsolófülekkel kalandozhat a vezető.



De ennél nagyobb hír is volt a Bangkoki Autószalonon, mégpedig bemutatkozott a Ciaz kompakt szedán helyi változata, amely új, az eddigieknél kisebb motort kapott. Indiában 1,4 literes benzines és 1,3 literes turbódízel, Kínában 1,6 literes benzines motorral adják, Thaiföldön pedig a Swiftben is használt 1,2 literes (K12B), 91 lóerős motorral és fokozatmentes automatikus váltóval debütált.

A 4,49 méter hosszú, 1,73 méter hosszú és 1,47 méter magas Suzuki Ciaz a hely piacon Ecocar-minősítést kap, ami adókedvezményeket jelent a vásárlóknak. A pontos fogyasztást még nem jelentették be, de 5 l/100 km körül lesz az átlag – alapfelszerelés a motorleállító. A csúcsváltozatban tolatókamera, érintőképernyős fejegység is lesz, de a biztonsági felszerelése listája csak Thaiföldön számít jónak: két légzsák és blokkolásgátló az elérhető maximum. Hamarosan megkezdődik a rayongi üzemben a Ciaz sorozatgyártása a Celerio és a Swift mellett, egyelőre nem tervezik ennek a típusnak az európai forgalmazását.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!