Észak-Amerikában a General Motors és annak Ultium padlólemeze segítségével akarja megvalósítani az elektromos átállást a Honda, és ezekről a tervekről most itt az első konkrétum, hiszem megmutatták a 2024-ben a kereskedésekbe kerülő Prologue nevű szabadidő-autót.

Egyszerű és letisztult megjelenést rajzoltak a CR-V-nél nagyobb méretű modellnek, ami 21 colos felniken gördül és üvegteteje is van, a csomagtérfedélen a logó helyett a márkajelzést írják ki. A kaliforniai hegyekben látható színek inspirálták a fekete-fehér színeket. A fő méreteket is elárulták, a karosszéria 487 cm hosszú, 199 cm széles, 164 cm magas, és ehhez 309 cm-es tengelytávolság tartozik – utóbbi érték megegyezik a szintén az Ultium alapra felépített, jövőre a kereskedésekbe kerülő Chevrolet Blazer EV villanyautóval.

A Honda észak-amerikai villanyautó-terveiről még annyit közöltek, hogy a 2024-ben érkező Prologue után 2026-ban már a japánok saját gyárában is megkezdik egy dedikált villanyautó sorozatgyártását, és 2027-ben több, a GM-mel közösen fejlesztett olcsó villanyautó forgalmazását is megkezdik.