A svéd P1800 klub alelnökének, Mats Erikssonnak a tulajdonában van a valaha gyártott legelső Volvo P1800-as kupé, amelyet hosszú és drága munkával állítottak helyre. Piros karosszéria, fehér belső tér, egyedi dísztárcsák és két rendszám – C28000 és ACZ780 – jellemzik a 2-es alvázszámú autót, amelyet augusztusban (21 vagy 22-én) lopott el ismeretlen tettes.

Most a Larmtjänst AB nonprofit, gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekmények felderítésével foglalkozó szervezet segítségével sikerült megtalálni az autót, amely iránt egyébként nemzetközi hajtóvadászat indult, hiszen nem lehetett kizárni azt sem, hogy komppal akarnák kivinni az országból a veteránt, amelyet minden bizonnyal alkatrészként hasznosítottak volna.

Természetesen a svéd autórajongók is mind nyitott szemekkel járkáltak az utcákon, ennek köszönhető, hogy valaki Stockholm Hägerstensvägen kerületében kiszúrta, hogy az egyik utcán megjelent egy ponyvával borított Volvo P1800-as. Ezt követően már csak egy kézmozdulat kellett, és meglett a pótolhatatlan autó, amely a törött gyújtáskapcsolótól és koszos utastértől eltekintetve megúszta a kalandot, és idő közben már újra jogos tulajdonosánál van.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!