Noha az Aston Martinnak nagyon nem jött be a jellegzetes hűtőrácsot viselő mini – igaz, borzasztóan túlárazták az Cygnetet -, attól még a Ford a maga részéről megpróbálkozik a jellegzetes hűtőrács sikerre vitelével a minik között.

Elsőként Dél-Amerikában dobják majd piacra a B562 kódnéven fejlesztett harmadik generációs Ka-t, amelynél szintén újdonság, hogy már egész modellcsalád lesz belőle. Az alapmodell, amelyet a képeken láthatunk ötajtós karosszériát kap, és ezen felül lesz még lépcsős hátú felépítmény is, amely úgy látszik pár hónapos késéssel érkezik majd – de nem Európában.

Nálunk csak az ötajtós lesz majd megvásárolható, amelyet a Fiesta alá pozicionálnak, nem sokkal, hiszen mifelénk várhatóan csak az 1,0 literes háromhengeres motorral lehet majd megvásárolni a csöppséget, szívó- (80 LE) és turbós (100 LE) változatban. Arról egyelőre nincs hír, mikor érkezik meg hozzánk az új Ford Ka, hiszen Brazíliában is egyelőre csak tanulmányként mutatják meg az autót, a sorozatgyártású változatra még ott is várni kell néhány hónapot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!