Egy 2002-es évjáratú Mercedes SL 500-ast áldozott fel a DNA West Coast elnevezésű műhely annak érdekében, hogy elkészítse az itt látható, meglepően jól sikerült, modellfrissítés előtti Ferrari California utánzatot. Az egyetlen apró bökkenő, hogy nem igazán olcsó a végeredmény.

Kívülről nézve tényleg nincs semmi jele annak, hogy itt most nem egy eredeti, Maranellóban készült sportkocsit lát sz ember. Egy kicsit magasabb és talán hosszabb a hátsó rész az eredetinél, de anélkül, hogy egymás mellett parkol a két autó, nem lehet észrevenni a különbséget. Az utastérben azonban semmihez nem nyúltak az átépítés során, leszámítva azt, hogy a légzsákos kormány közepére egy, a Ferrari ágaskodó lovát ábrázoló matricával takarták el a csillagot.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy ki ad mindezért 16,7 millió Ft-nak megfelelő brit fontot – ennyit kérnek az autóért a hirdetésben. Akinek ennyi pénze van egy hétvégi autóra, annak valószínűleg már az eredeti, használt Ferrari Californiáért kért legalább 26,7 milliója is van. Különben is, a Mercedes SL 500 roadster már önmagában is megfelel erre a célra, és már 4 millió Ft körül lehet találni egy 2002-es évjáratú darabot.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!