A Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen megtartott RM Sotheby’s árverésen kínálták eladásra az 1-es alvázszámú Aston Martin DBR1 versenyautót, amelyért hét percen keresztül harcoltak a gyűjtők. Végül ketten maradtak, és egészen 22,55 millió dollárig, azaz 5,82 milliárd Ft-ig szaladt fel a licit – erre az összegre még rájönnek az ilyenkor szokásos költségek.

Az Aston Martin specialista R.S. Williams cég tartja karban az autót, még új erőforrást is készítettek az előző, az autót 2009-ben megvásároló tulajdonos kérésére, hogy nyugodtan használhassák az autót különféle versenyeken – természetesen a gyári első erőforrás (RB6/300/3 motorszám) is működőképes állapotban jár az autóhoz. Eredetileg 240 lóerős a blokk, az újragyártott erőforrás 301 lóerős és 6800/perc a leszabályozási fordulata.

A felújítás során nagy gondot fordítottak arra, hogy az eredetinek megfelelő anyagokat használjanak, és a műszerfalat is úgy építették újra, ahogy az eredetileg volt, tehát azok a műszerek és ott vannak, ahogy a gyárban azokat elhelyezték.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!