Az egész ötletnek onnan jött, hogy a taxisok a rengeteg olimpiai sáv miatt többet állnak majd a dugóban, ami miatt kevesebb fuvarjuk lesz az Olimpia alatt, tehát kevesebb pénzt keresnek majd. David Weekes tehát elgondolkozott, hogyan tudná kompenzálni a keresetkiesést, amikor eszébe jutott: hotelszobának adja ki autóját éjszakára.

Vett egy matracot, meg egy új ágynemű-garnitúrát, no meg függönyöket az ablakokra, és máris kész volt az egy- vagy legfeljebb kétszemélyes hotelszoba. Éjszakára amúgy is a háza előtt állítja le a taxit, és így legalább ekkor is pénzt hoz. Egészen pontosan 75 amerikai dollárt. A fürdőszoba használatához be kell kopogni az élelmes taxisofőrhöz, mert a díjon felül egyvalami fix: a háza előtt parkol az autó. A hazautat nem kell kifizetnie a szállóvendégnek, de a reggeli fuvar már taxaméter alapján megy. Eddig két fizetővendég volt, a befektetés máris megtérült, innentől kezdve már csak nyereséget hoz az éjjeli taxizás a sofőrnek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!