Alig lehet követni a különleges Lotusok sorát, most éppen az Elise van soron, amelyből elkészítették a Cup 260-as változatot. Mindössze 30 példányt készítenek ebből, a cup 250-es továbbfejlesztésével megszületett változatból, amely elődjének tömegcsökkentő megoldásait kapja megfejelve polikarbonát hátsó lámpákkal.

A hátsó légterelő már 180 kg leszorító-erőt generál 243 km/h-s sebességnél, ami 44 százalékkal több a Cup 250-es hasonló értékénél. Állítható Nitron lengéscsillapítók dolgoznak a kerekeknél, a fékrendszer vegyes, elöl AP Racing, hátul Brembo nyergek szorítják a tárcsákat. A kompresszoros, 1,8 literes négyhengeres 250 lóerős, a 96 km/h-s sebességet 3,8 másodperc alatt éri el a Lotus Elise Cup 260, amelynek 243 km/h a csúcssebessége. A Lotus főhadiszállásán található versenypályán 2,5 másodperccel gyorsabban halad körbe az újdonság, mint a Cup 250-es. A vételárat nem közölték, ugyanis előre értékesítették az összes példányt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!