A Porche Foreign Auto Parts nevű vállalkozás 1967-ben kezdte meg a működését, az alapító, Rudi Klein 2001-es halála óta a Los Angeles-i roncstelepen megállt az idő. A zárt kapuk mögött, a csarnokok félhomályában felbecsülhetetlen értékű autók rejtőznek.

Itt található például az egyedi, Rudolf Carracciola autóversenyző számára készített Mercedes 500K Roadster Coupé, amelynek értékét a Mercedes több mint 10 millió euróra, azaz több mint 3 milliárd forintra becsüli. Az autót az 1978-as Pebble Beach-i szépségversenyt követően vásárolta meg Rudi Klein, akkor került a telepre, amikor 1980-ban, amikor egy autószalonban volt kiállítva, nem indult be.

A Mercedes 500K Carriaccola az 1978-as Pebble Beach Concours d Elegance-on. 1980 óta nem látta senki A Mercedes 500K Carriaccola az 1978-as Pebble Beach Concours d Elegance-on. 1980 óta nem látta senki

Ezen kívül fél tucat Lamborghini Miura, néhány BMW 507-es roadster, az egyik Iso Grifo Spyder, egy alumínium karosszériás sirályszárnyas Mercedes 300 SL (a múlt hétvégén 4,62 millió dollárért árvereztek el egyet), és a valaha gyártott utolsó Horch 855 Spezial Spezial Roadster van a gyűjteményben, utóbbinak első tulajdonosa Eva Braun volt. Ezek csak a különlegességek, a roncstelep napi működése során bontott roncsok továbbra is a szabad ég alatt rozsdásodnak.

Szétbontott, sérült autók rozsdásodnak a szabad ég alatt Los Angelesben Szétbontott, sérült autók rozsdásodnak a szabad ég alatt Los Angelesben

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!