Amíg a Mercedes-AMG mérnökei tényleg figyelemreméltó teljesítményű hiperautót készítenek, hiszen az F1-es versenyautó motorját építik a Project One sportkocsi karosszériájába, addig a partner Cigarettte Racing nem nagyon erőltette meg magát az 515 Project One elnevezésű motorcsónak megépítésekor.

Persze a két darab Mercury Racing erőforrás 1350-1550 lóerős (91-es benzinnel 1350 Le, versenybenzinnel 1550 lóerő a teljesítmény), tehát 2700-3100 lóerős rendszerteljesítményről van szó, ami az üvegszálas/kevlár hajótestet akár 225 km/h-s sebességre képes gyorsítani, ami döbbenetes tempó vízen. A korábbi Mercedes-AMG témájú motorcsónakok is tudták ezt a szintet, az újdonság a 3 méterrel hosszabb és 2,2 tonnával könnyebb hajótest.

Leginkább a fényezésen/matrica dekoráción jelenik meg a Project One-rokonság, az ezüst alapszínt mattfekete felületekkel szaggatják meg, de például az utcai autó feltűnő kék színét (ami szintén az F1-es versenyautóról származik) már nem kapja meg a vízi jármű. Hat személy szállítására alkalmas a Cigarette Racing 515 Project One, az utastérben látható karbon és Dinamica nevű műbőr borít mindent. A vételárat csak komoly érdeklődőnek árulják el.