maybach2

Rakomány helyett két embert szállít teljes kényelemben a Mercedes legújabb luxusautója, a teherautós alapokra felépített Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. Az egyszerűség kedvéért az S-osztályos Maybach hátsó utasterét adaptálták az alvázas karosszériába, az adottságok miatt megfejelve pár centi extra lábtérrel.
maybach3
Noha borzasztóan hosszúnak tűnik a fényképek alapján az új Landaulet, valójában „csak” 5345 mm hosszú a karosszéria, a tengelytávolság 3248 mm, a magasság pedig 2235 mm. A portálhidaknak köszönhetően 45 centi a szabadmagasság, ezért tekintélyes méretű fellépőket is kap az autó. Nem csak a tető szigeteli el a vezetőfülkét a nyitott hátsó részétől, elektromosan mozgatható üveg válaszfal is van, amelyet egy további gombnyomással átlátszóról tejüveggé lehet változtatni. Szóval amíg az elöl helyet foglalóktól az ember el tudja szigetelni magát, a nagyvilágot beengedheti a vászontetőnek köszönhetően.
maybach4
Az S-osztályból származó hátsó ülések sokféle módon kényeztetnek, például az egyszerű mellett van lávaköves masszázsprogram is, a lábtartó pozíciója (távolság, magasság) szabadon változtatható, és multikontúr ülésről lévén szó kanyarban aktív oldaltartással rendelkezik. A hátsó konzolon lévő pohártartók hűthetőek/fűthetőek, és egy kézzel könnyen kihajtható asztalok is rejtőznek itt. Van külön hátsó légkondicionáló és két 10 colos képátlójú monitorral rendelkező hátsó multimédiás rendszer is.
maybach5
Az extrahosszú karosszéria 22 colos felniket kap, amelyekre 325/55-ös abroncsokat szerelnek. A motortérben a Mercedes márka legerősebb közúti erőforrása, az 5,5 literes, 630 LE/1000 Nm teljesítményű V12-es biturbó dolgozik, a menetteljesítményeket nem árulták el, de valószínű, hogy ha a sofőr nagyon erőlteti a dolgot és a hátul utazók kilötyögtetik az italukat, akkor elveszíti az állását, szóval jelen esetben nem mérvadó a fürgeség. Az árakról sem eszik szó a Mercedes-Maybach G 650 Landaulet sajtóközleményben, de hát akinek kérdeznie kell, az úgyse engedheti meg magának. Arról nem is beszélve, hogy a mindössze 99 példányt készítenek Grazban ebből az óriásból, tehát nem csak a pénz alapján fognak szelektálni…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!