Európában egy generációval ezelőtt abbahagyta az alvázas Pajero Sport (piactól függően még Montero Sport, Nativa, Challenger és Pajero Dakar néven is fut) forgalmazását a Mitsubishi, de könnyen lehet, hogy a 2016-os modellévben érkező új generáció visszatér kontinensünkre – erre utal, hogy Európa-szerte tesztelik a prototípusokat.

A Thaiföldön 2014 novembere óta gyártott L200/Triton pickup alapjára épülő terepjáró megjelenése az Outlander legújabb változatának megfelelően a Mitsubishi legújabb, Ladától lopott X-arcát kapja. Első ránézésre vagy méteres hosszúságúak a hátsó lámpák – talán ezért is olvasni olyanokat a külföldi weboldalak hozzászólásaiban, hogy lehetőség szerint inkább az álcázott képeket mutassák az autóról. Ha eljut Európába az új Mitsubishi Pajero Sport, akkor mifelénk a 2,4 literes, változó szelepvezérléses dízel lesz az egyedüli választható erőforrás.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!