A Göcsej Autóház márkakereskedés ügyvezetője Ifj. Szabó László. Az ő személye, munkatársai és a márkaimportőr, a Porsche Hungaria szakmai háttere garanciát jelent arra, hogy az ügyfelek a zalaegerszegi Volkswagen márkakereskedésben is magas szolgáltatási színvonalat tapasztalhatnak.

Hivatalosan 2005. március 12-től fogadják az érdeklődőket a zalaegerszegi Göcsej Autóháznál, míg a „Nagy Kapunyitásnak” elkeresztelt ünnepélyes megnyitóra március 7-én került sor.

A szolgáltatások – új autó értékesítés, finanszírozás, szerviz, alkatrész- és tartozékértékesítés –teljes skáláját felvonultató márkakereskedés mintegy két hektárnyi telken áll. A felépítmények össz-területe 3.600 négyzetméter, amelyhez még 270 négyzetméter galéria is tartozik. 153 parkolóhely áll rendelkezésre az ügyfelek fogadására, 100 pedig az új autók tárolására. A kezdetben 25, az év végéig pedig már 50 embernek munkát adó vállalkozás idén várhatóan 250 Volkswagen és 40 Volkswagen Haszonjárműveket értékesít ügyfeleinek.

Érdekesség, hogy a márkakereskedés kialakításához 18 ezer köbméter földet mozgattak meg, és 8 ezer négyzetméter díszburkolatot raktak le. A márkakereskedés körüli domboldalon hatezer darab facsemetét ültettek el, a belső világítás pedig ugyanazon a technológián alapul, mint amivel jelenleg New Yorkban az egykori World Trade Center helyén világítanak az ég fele. Tavasszal egy modern játszóteret is kialakítanak, amelyet díjmentesen áll a családosok rendelkezésére.

A Göcsej Autóház márkakereskedés munkatársai komoly várakozással tekintenek az előttük álló év elé, mivel határozott céljuk, hogy az eladási darabszámok tekintetében még a régió egyik vezető autókereskedésévé válnak. Az ügyvezető szerint mind a szakmai, mind az emberi háttér megfelelő alapot nyújt a tervek megvalósításához. „A márkakereskedés terveinek lendületet adhat az idén nagy részben megújuló modellpaletta.

Már kapható az összkerék-meghajtású Volkswagen Golf 4MOTION. Áprilisban érkezik az új Volkswagen Passat, májusban a Golf Plus egyterű, júniusban az új Polo, ősszel pedig az új Passat Variant.

A biztos gyári- és márkaimportőri háttér ugyancsak fontos szerepet játszik a márkakereskedés elismertségének növelésében. A Porsche Hungariahoz tartozó márkakereskedői hálózat tavaly 15.665 Volkswagen személyautót és 2.392 Volkswagen Haszonjárművet értékesített országszerte, jelezve a szilárd ügyfél-elégedettséget. Az informatikai fejlesztések, a munkaerő folyamatos szakmai képzése és a napi alkatrész- illetve tartozék szállítás megbízható háttérbázist nyújtanak a Göcsej Autóház munkájához. „Az újdonságok szerepe lényeges az importőri szinten 2005-re tervezett 17.000 Volkswagen személyautó értékesítésében.

Idén a dobozos Volkswagen Caddynél a piacvezető pozíció megtartása a cél Magyarországon, a Volkswagen Transporterrel pedig a 2003-as elsőség visszaszerzése. Összességében kereken 3.000 db Volkswagen haszonjármű eladása szerepel az importőr terveiben. Hosszabb távú tervek között szerepel, hogy a jelenleg 36 tagú márkakereskedői hálózatot egyharmadával bővíti a márka. Ennek a folyamatnak egyik reményteli állomása a zalaegerszegi Göcsej Autóház, amelynek megnyitásával 38 Volkswagen márkakereskedés és 49 Volkswagen márkaszerviz várja az ügyfeleket Magyarországon. ” – nyilatkozta Ferró Imre Volkswagen márkaigazgató.