A világ eddigi legdrágább Bentleyje lett az a monoposto versenyautó, amellyel egykoron Sir Henry „Tim” Birkin versenyzett. A Bonhams aukciós ház Goodwood Festival of Speed-en megtartott árverésén egy gyűjtő 4,5 millió fontot, azaz 1,6 milliárd forintot fizetett a gépért.

A 4 1/2 litre Blower típusú jármű sikeres versenyautó volt a maga korában, 1932 márciusában a Brooklands pálya döntött oválján 219,93 km/órás átlagsebesség-rekordot állított fel a 240 lóerős autóval Tim Birkin. Teljesítményét csak tovább növeli a tény, hogy ahogy az a felső képen is látható, a meglehetősen hullámos betonon folyamatosan ugráltak az autók, nem ritkán mind a négy kerekül a levegőben volt.

A mostani rekord egyébként egy, még 2004-ben a Le Mans Classic idején elárverezett rekordot nyugdíjaz. Akkor 2,8 millió fontot fizettek az „Old No 2” néven ismert Bentley Speed Six versenyautóért.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!