Eddig az Autobiography elnevezésű csúcs felszereltségi szintet az Autobiography Black modellel lehetett fokozni a Range Rover esetén, de mostantól minden megváltozik. Mármint a járművet jórészt kézi munkával készítő Special Vehicles csapat is felfedezhető az SVAutobiography névben, és rögtön még több extrát pakoltak bele az autóba.

Kívülről a kétszínű fényezésről lehet könnyen felismerni – mármint ha a kedves ügyfél nem ragaszkodik egy árnyalathoz – a valaha volt legtöbb luxussal megtömött Range Rovert, a felső rész Santorini Fekete, az alsónál pedig 9 eltérő szín közül választhat a megrendelő. Ezen felül egyedi a hűtőrács színkombinációja, a csomagtérfedélen egyed jelvényt helyeznek el.

Az utastérben tömör alumínium kapcsolókat és pedálokat találunk, a legfinomabb bőr és az ügyfél választásának megfelelő faborítás mellett. A hátsó sorban két hatalmas méretű és sokféleképpen állítható fotelt, gombnyomásra előbújó asztalkákat és hűtőt is találunk, masszív ruhaakasztó horgok és süppedős kárpit teszi teljessé a képet. És akkor még ott van a csomagtér.

Annak padlója gombnyomásra hátracsúszik a rakodás megkönnyítése érdekében, ez a raklap alumínium és az utastérben is használt fabetétből készül. Az igazán nagy dobás azonban az „Event Seating” nevű felszerelés, amely a csomagtérfedél lefelé nyíló részén elhelyezett kényelmes ülőhelyeket jelent. Tudják, arra az esetre, ha az ember a természetbe hajt az autójával, de nincs kedve ott leülni…

A motortérben ugyanaz az 550 lóerősre növelt teljesítményű 5,0 literes, kompresszoros V8-as dolgozik, mint a Range Rover Sport SVR-nél, azonban jelen esetben a kényelem és kifinomultság volt a fő szempont a hangolásnál. Ezzel egyébként nemcsak minden idők legtöbb luxussal felszerelt Range Rovere az SVAutobiography, de egyben a legerősebb is. Azt már nem tudjuk, hogy a leggyorsabb-e, hiszen ennyi extrának biztos nagy a tömege, és a menetteljesítményeket nem árulták el. Ennél az autónál ugyanis nem számít a 100-ra gyorsulás ideje vagy a végsebesség nagysága.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!