Csendőr filmek (1964-1982)
A dél-francia csendőrök csetlés-botlásait középpontba állító filmek visszatérő eleme a helyi apácák száguldozása. A Citroën 2CV-vel, vagyis a Kacsával forgatott jelenetek a filmekhez illően elsősorban vicces elemekből állnak, ettől függetlenül a csapat legjobb tudására volt szükség a megvalósításukhoz.

Quelques messieurs trop tranquilles (1973)
A csendőrök közül Jean Lefebvre és Michel Galabru is szerepel a francia vidéken játszódó vígjátékban, amely szintén egy darabjaira hulló Citroënt, egy DS-t vonultat fel. Vezetője az országúton nem ad elsőbbséget egy Simca 1300-asnak, majd megpróbálja megleckéztetni a sofőrt, ami komikus, egyben látványos jelenetek sorához vezet.

Már ez is probléma? (1975)
Valóságos ötletparádé ennek a kissé morbid humorú filmnek a nyitójelenete. A szemfüles nézők több bakit is észrevehetnek benne, melyeket mintha csak szándékosan helyeztek volna el az eltúlzott elemek között, ezzel megalkotva az autós üldözések egyfajta paródiáját. Hosszában kettészakadó Peugeot 404-es, rámpaként használt Citroën DS és a Fiat 131-es üldözése közben Simcává változó Volkswagen K70-es következik!

Zsaru vagy csirkefogó (1979)
Jean-Paul Belmondo legalább olyan hévvel komédiázott, mint amilyen meggyőzően játszott akciósztárt. A Fiat Ritmót ugyan csak ebben az egy jelenetben vezeti, de ahogy megszerzi, az már önmagában szellemes, nem is szólva utastársa flegmaságáról, aki a legváratlanabb helyzetekben is hidegvérű marad, elvégre egy sokat látott oktatóról van szó…

Gyanútlan gyakornok (1980)
Coluche és Gérard Depardieu párosát láthatjuk ebben a jellegzetesen francia vígjátékban, melynek egyik jelenetében a kétbalkezes rendőr saját kollégáinak állja útját. Ahhoz, hogy a Renault 16-os olyan könnyedén beleszaladjon a Peugeot J7-esbe, a tetőlemezt elvágták, és a Simca 1100-as rendőrautókat is olyan ütemben ugratták át a felborult furgonon, hogy kellőképpen szerencsétlenül bukfencezzenek keresztül rajta.

Szigorúan bizalmas (1981)
Roger Moore kedvenc üldözési jelenetében James Bond egy Kacsával menekül a Peugeot 504-esek elől, ami nem valami izgalmas, viszont annál szórakoztatóbb. Rémy Julienne és csapata olyan kiváló koreográfiát dolgozott ki ehhez a Korfun forgatott akcióhoz, hogy nem csak a film egyik ikonikus momentuma lett, hanem a rajongók körében is ikonikussá vált. A kulisszatitkok kedvelői megfigyelhetik a Citroën GS motorjával hajtott 2CV-be épített bukócsövet.

Kellemes húsvéti ünnepeket! (1984)
Belmondo alaposan kitett magáért ebben a Sophie Marceau-val forgatott jutalomjátékban! A Már ez is probléma? hasonló jelenetét megismételve egy Citroën CX mentőautóval átmászik egy DS-en, majd egy Fiat Unóval elszántan siet a célja felé különböző akciókkal gyötörve a kölcsönautót.

Halálvágta (1985)
Ha a párizsi helyszín és a francia autó nem lenne gyanús, a Renault 11-es taxival rendezett ámokfutás már elég egyértelműen utal Rémy Julienne és csapata jelenlétére, különösen, ha a korábbi munkáiból ismerős a tetőt levágó sorompó vagy a kettészakadó, mégis vezethető autó, melynek a kulcsa a tartalék üzemanyagtank…