Forradalmasítani akarta az Egyesült Államok rendőrautó-piacát a Carbon Motors nevű induló vállalkozás, azonban nagyon úgy tűnik, semmi nem lesz az egyedi, alumínium térvázas, BMW turbódízel motoros járőrautóból.

Pedig már megvolt az üzem is, ahol a gyártást tervezték beindítani – Connersville-ben, egy nemrég bezárt Visteon gyárba rendezték volna be az 1500 főt foglalkoztató üzemet, ahol aztán sorozatban készült volna az E7-es. Azonban az üzleti terv arra épült, hogy a 2003-ban alapított, első autóját 2009-ben bemutató vállalkozás a gyártás beindításához szükséges 350 millió dollárból 310 milliót az USA autógyárak megsegítésére szolgáló pénzügyi keretéből kapja kedvező kamatozású hitelre, márpedig ezt nem ítélték meg a cégnek.

A Carbon Motors szerint politikailag motivált döntésről volt szó, nem pedig szakmailag megalapozottról, a tényen azonban ez már nem változtat. Az üzemből már eltávolítottak minden, a Carbon Motorsra utaló dolgot, és jelenleg már a weboldal is le van kapcsolva. A cég egyébként 500 megrendelőtől már 20 000 rendőrautóra kapott megbízást.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!