Az ADAC Mini Bike nemzetközi kupasorozat első április végi schlüsselfeldi edzésén már látszott, hogy a 2011-es mezőny megerősödött, összeért és sok új kis versenyzővel elérte azt 50 fős létszámot. Tomes Patrik izgatottan várta az első oscherslebeni versenyhétvégét, mely zord körülményekkel nyitotta az ADAC 2012-es Mini Bike szezonját. Az első szabadedzést még minden versenyző feszült és óvatos motorozása jellemezte, majd a második szabadedzést már a legjobb körökre törekvők vad motorozása és esései, illetve bukásai tarkítottak. A felszáradó aszfalton lefolytatott időmérő edzés bár ideálisabb volt a szakadó esős viszonyok mellet, így is csak 4-en jutottak be a 110 %-on belülre, ahol Patrik a 2. legjobb pozíciót tudhatta magáénak. A második időmérő edzésen szakadó esőben Patrik biztonságon motorozással megőrizte 2. pozícióját.

Szakadó eső, szél és hideg, minden résztvevő didereg és startol az ADAC Mini Bike kupa 2012-es szezonjának első versenye. Patrik kicsit beragadt a rajtnál de, gyorsan a versenyt vezető Matthias Meggle mögött volt, akinek tempója túl nagy volt így már az első kanyarban bukott. Patrik tudatos motorozással a mezőny végig maga mögött tudva megnyerte a versenyt.
A második versenyen Patrik nagyon jól rajtolt és azonnal üldözőbe vette Matthiast. A szoros küzdelemben Patrik sisakja annyira bepárásodott, hogy már a versenypályát is alig látta, így megőrizve 2. pozícióját ismét dobogóra állt.

Ezen a hétvégén kettős Magyar siker helyszíne volt az oscherslebeni Aréna, hiszen Sebestyén Péter IDM szezonja is elkezdődött, ahol Péter bezsebelhetett egy 3. és egy 5. helyet. Tomes Patrik: Nagyon izgultam, hogy jól sikerüljön az első versenyhétvége. Szokatlan volt, hogy az egész mezőny előtt kellett motoroznom. Első és egy második hely – hihetetlenül jó érzés. Gratulálok Petinek a 3. és az 5. helyéhez, mert sokat küzdött azért, hogy ilyen jól végezzen az. És persze köszönöm mindenkinek!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!