Az Eindhoveni Egyetemen működő Solar Team az elmúlt egy évben radikálisan új koncepció alapján épített napelemes hajtású járművet. Korábban mindig autószerű járművet akartak készíteni, most azonban belátták, hogy egyszerűbb lesz a napelemekhez alkalmazkodni, azaz nagy tetőfelületű járművet készítenek. Az eredmény a Stella Vita nevű lakóautó lett, amelynél nem csak a tető, de a két oldalra kihúzható árnyékolók is napelemeket hordoznak összesen 17,5 négyzetméteren; szikrázó napsütésben 2-3 nap alatt tudja teljesen feltölteni a 60 kWh kapacitású akkumulátorát az autó.

Azért nem lehet pontosan megmondani az időt, mert a fedélzeten lévő elektromos berendezések (konyhagépek, szórakoztatóelektronika, világítás) is az akkumulátorról üzemel. Alapjában véve úgy számolnak a konstruktőrök, hogy amíg a kempingben tölti saját magát az autó, addig az utasok turisztikai célpontokat látogatnak meg, és csak alvás – illetve helyváltoztatás – miatt térnek vissza.

A Stella Vita alapját egy alumínium váz adja, a karosszéria könnyű műanyagból készült, a saját tömeg mindössze 1,7 tonna. Egyszerű, egyszersmind áramvonalas a karosszéria, amely cseppszerűen szűkül hátrafelé, a jobb oldali oldalfal két nagy paneljének kinyitásával lehet hozzáférni a beltérhez. Nappal akár 700 km is lehet a hatótávolság, mert menet közben is tölt a napelem (igaz, kisebb felületen), de éjszaka is képes haladni a lakóautó. Az első, mintegy 3000 km-es túrát már meg is tették vele, Eindhovenből egészen a spanyol Tarifáig mentek külső energiafelvétel nélkül a napelemes lakóautóval.