A magyar autósok közül Elsőként Palik László (28. idővel), másodikként Kis Sándor (38. idővel) ért célba. Palikék ezzel ismét komoly fegyvertényt hajtottak végre, ugyanis jelenlegi információink szerint az összetettben 14. helyen állnak, az első magyarként verekedték be magukat a legjobb tizenötbe.

A Szaller – Farkas – Keresztesi kamionos egység egyelőre az első ellenőrzőponton van túl. A nap folyamán elhunyt az a spanyol amatőr motoros, akit még a múlt csütörtöki Zouérat – Tichit szakaszon történt balesete után szállítottak kórházba. A szervezők ismét változtatni kényszerültek az eredeti menetrenden: a holnapi szakasz utolsó kilométereit az időjárási körülmények miatt összekötővé nyilvánították, így kedden csak a CP2-ig tartó 400 kilométeres távot kell gyorsaságiként teljesítenie a mezőnynek.

Palik László értékelése a szakaszról: “Az első ellenőrzőpontig egy tíz kilométeres dűneátkelésünk volt, egyébként nagyon gyorsan lehetett haladni. Ott találkoztunk a Sanyiékkal, és adtunk nekik egy pótkereket. A CP1 után jött a Thaga-hágó, utána pedig száz kilométernyi olyan dűnesor, amilyet még életünkben nem láttunk. Nem hiába rémisztgettek a szervezők, ez borzasztó nehéz volt. Az utolsó négy kilométer az maga volt a horror. Ott ha valaki egy rossz mozdulatot tett, az vagy akkorát esett, hogy kanállal szedték össze, vagy még holnapután is ásni fog. Valami iszonyú puha homok, és teli csapdákkal. Miután ezen végigvergődtünk, szerencsénkre még világosban, következett 180 kilométernyi hipergyors szakasz. Úgy ötven kilométerrel a cél előtt sötétedett ránk. Még a nagyon nehéz dűnesor előtt találkoztunk a Balázsékkal, akiknek szerszámot adtunk, mert éppen szereltek.”

Motorosaink ma az eddig megszokottakhoz képest fordított sorrendben értek célba: Nagy Péter 48., Varga Ákos 49. lett. A összetettben ezzel Varga a 28., Nagy a 100. helyen áll. Az autósoknál Szalay Balázsék ma 46. idővel értek célba, összetettben pedig a kiváló 17. helyre jöttek fel. Lisziékről az utolsó információ, hogy 87. idővel teljesítették az első ellenőrzőpontot. Darázsi Zsolték 24. idővel haladtak át a második időellenőrzőn.

A motorosoknál Despres-nek kapóra jött, hogy a mai szakaszon csak hetedik helyről rajtolt. Élt is helyzeti előnyével, és magabiztosan nyerte a gyorsaságit – idei első szakaszgyőzelmét aratva. Mögötte Meoni és Esteve érkezett. Az összetettben is Despres ugrott az élre, 9:13-mal Meoni előtt.

Az autós mezőnyben a változatosság kedvéért ismét kettős Mitsubishi győzelem született, Peterhansel, Alphand sorrendben. Harmadik és negyedik helyen a két Volkswagen, Jutta Kleinschmidt és Robby Gordon futott be. Az összesített tabellát változatlanul a címvédő francia vezeti, több mint húsz perccel csapattársa, Alphand és több mint egy órával Kleinschmidt előtt.

A kamionosoknál ma Kabirov, Csaguin, idősb De Rooy sorrend született, az összetettben Hans Bekxnek már több mint két óra, az idősebb Sugawarának pedig több mint négy óra hátránya van Kabirovval szemben.