Tavaly jelentette be a Cupra, hogy több más életstílus-márkával is együttműködésre lép, ezek közé tartozik a barcelonai központú De Antonio Yachts nevű hajóépítő, amely most mutatta be az autógyár dizájnerei segítségével elkészített első vízi járművet, a D28 Formentor nevű motorcsónakot.

Ennél a hajótestet az autógyár jellegzetes szürkéskék színére fényezik, és mindenfelé a rézszínű díszeket lehet felfedezni, de azért bőven akadnak látható karbon elemek is. A 400 lóerős Mercury külső motort a nagy méretű napozófedélzet alá rejtik el, a hajótest maga 7,99 méter hosszú, felár ellenében fél méteres hátsó fedélzettel lehet ezt megtoldani. A D28-as sorozat Explorer kiviteléből készült a 395 lóerős Cupra Formentor VZ5 által inspirált változat, a fedélzeten kényelmesen 10-en utazhatnak, és még egy mellékhelyiséget is elrejtettek az irányítópult alatt.

A De Antonio Yachts belépőmodellje a D28-as sorozat, így a jövőben is folytatódik a Cuprával meglévő együttműködés, a 2021 végétől megvásárolható D28 Formentort-t egy hibrid meghajtással ellátott motorcsónak követi majd, arról majd jövőre lesznek további információk.