A Fiat konszern úgy menti meg a Lancia márkát, hogy néhány, Európa-számára készített speciális modellen kívül (Delta, Ypsilon) lényegében eggyé teszi azt a Chrysler-rel. Ennek megfelelően a képeken látható 200-as Chrysler lehet az olaszok új, középkategóriás autója.

Egy éjszakai videózás közben sikerült elcsípni egy feketére fényezett darabot, így ugyan nem derül ki minden apró részlet, de olyan nagyon sokat egyébként se kell várnunk a hivatalos leleplezésre, ami egy hónap múlva lesz a Detroiti Autószalonon.

Az jól látszik, hogy négyajtós kupé stílusban rajzolták meg a karosszériát, amely alatt a Fiat C-Evo padlólemeze rejtőzik – az Alfa Giuliettától kezdve a Jeep Cherokee-ig ezt használják a cég modelljei. Ennek megfelelően a műszaki tartalom is könnyen az egyes földrészek igényeire szabható, az USA-ban lesz 3,2 literes V6-os kilencfokozatú automatikus váltóval, Európában meg 1,6 és 2,0 literes Multijet dízelek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!