A Fiat Professional haszonjárművekkel foglalkozó részleg nem panaszkodhat, az idén január-november között elért 14,7 %-os részesedésével piacvezető lett Magyarországon – az EU átlag 11,9 %, tehát jól teljesít a Csehországgal és Szlovákiával egy régióba sorolt magyar részleg.

Két zászlóshajó van, a Ducato és a Dobló. Előbbi esetén a személyszállító változatokra próbálják felhívni a vásárlók figyelmét. Létezik belőle akár 19 személyes utastérrel rendelkező utólagosan átalakított kisbusz is, de ennél sokkal fontosabb lehet a Flex Floor változat. Ennél a hatalmas utastérben elhelyezkedő 9 darab ülést síneken lehet tologatni az igényeknek megfelelően, és ülések helyett/mellett kerekesszék-rögzítő fogókat is lehet rendelni. Jövőre bemutatják az új generációs modellt, amely már Euro 6-os tisztaságú motorokkal is elérhető lesz, és abból már gyárilag készített kisbusz is elérhető lesz majd.

A Fiat Professional tovább folytatja az Autóvadászokkal meglévő együttműködését, az évzáró sajtótájékoztatón új technikai eszközt adtak át. Amíg korábban kamerát, számítógépet kellett sok fúrás és faragás által beépíteni fixen egy autóba, az új generációs rendszámfelismerő egy Androidos kamerát és ahhoz vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozó táblagépet használ. Épp csak egy tappancs kell a kamera rögzítéséhez meg áramellátás, és máris működik a Sigmoid ZsaruCar Camera. Nincs szükség dedikált autóra és sokkal egyszerűbb az egész rendszer.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!