Noha jelen állás szerint a Mercedes elsőkerékhajtású kompakt autóit nem lehet forgalomba helyezni Franciaországban, mert abban az Uniós joggal ellentétes klíma hűtőközeget használnak, a gyár ennek ellenére nem mondott le a piacról.

Az új Mercedes GLA legújabb fényképei például Cannes közelében készültek, ahol az autópályán csípték el a még mindig erősen álcázott prototípust. De legalább úgy tűnik, a taxis kémfotó óta legalább valamiféle alapfokú viselkedést neveltek a tesztautók sofőrjeibe.

Ránézésre egyébként épp csak magasabb az A-osztálynál a gyár által szabadidő-autónak kikiáltott Mercedes GLA, amely nem lesz se túl praktikus (sokkal kisebb a csomagtartója, mint például a B-osztályé) vagy épp összkerékhajtású, utóbbi ugyanis csak felár ellenében kapható extra lesz majd egy-két erőforrás választása esetén. Többet majd hamarosan, a hivatalos bemutatót követően tudunk majd mondani, addig is a korábban már prezentált tanulmány és az itt látható képek segítségével képzelhetjük el, hogyan is néz majd ki az autó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!