Április 18-án leplezi majd le a Citroën márka az új C5 Aircross elnevezésű szabadidő-autóját, amelyet élőben majd a Sanghaji Autószalonon lehet megtekinteni, és várhatóan valamikor az év vége felé indul a sorozatgyártása – Európában is, a korosodó C5-ös személyautót váltják majd ezzel. De ennél jelentősebb újdonsága is van a francia márkának szabadidő-autó fronton, mégpedig az, hogy a C3-XR modellhez mostantól kezdve élére állított, hatalmas méretű érintőképernyő is rendelhető.

A Citroën-Dongfeng együttműködés 25 éves évfordulóját ünneplő autón debütál ez az extra, amely egyébként az Európában is elérhető érintőképernyős középkonzol felnagyított méretben, 11,6 colos képátlóval. Ezért felszereltségi szinttől függően 4500-5800 jüan (187-241 ezer Ft) felárat kell fizetni. A jubileumi modellhez alapáron adják az arany díszeket a karosszéria külsején és belsején, a technikához nem nyúlnak, tehát a 117 lóerős 1,6-os szívó, a 136 lóerős 1,2-es turbó és a 167 lóerős 1,6-os turbómotor dolgozhat a motortérben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!