Egy gyűjtemény felszámolása kapcsán kerül most eladásra a képeken látható, 1994-es gyártású Ferrari 512 TR Spider, amelyet gyakorlatilag soha nem használtak, hiszen most, 18 éves korában alig 31 mérföldes, 49,8 kilométeres futásteljesítménnyel rendelkezik.

Az eladó szerint az első tulajdonos megrendelte a gyártól az autót, majd rögtön a beállította a gyűjteményébe, és azóta nem is nagyon látott napvilágot ez a Ferrari. A futásteljesítmény a szállítás közben jött össze, hiszen Maranellóból egészen Új-Zélandig tartott a kiszállítás.

Nem csak kívülről szűzies az autó, a jobbkormányos, mérföldes-skálázású órákkal szerelt beltér is gyári állapotában van. Az eladó épp ezért tartja indokoltnak a 950 000 USA dolláros irányárat, kérdés, hogy egy ilyen „fiatal” autóért fizetnek-e ennyi pénzt. Főleg, hogy nem teljesen tiszta az előélet.

Amennyire tudni lehet, az egyetlen, szürke színű Ferrari 512 TR Spidert Gianni Agnelli számára készítette a Pininfarina, és egészen biztosan nem erről a példányról van szó. A Ferrari Classiche által kiállított származási bizonyítványra lesz tehát szükség az eredetiség megállapítására, csak nehogy ez a szemle is úgy végződjön, hogy újra tetőt hegesztenek a karosszériára, mint Steve McQueen autója esetén

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!