Andrew Frankel újságíró és Rebecca Jackson autóversenyző voltak a pilótái annak az Audi A6 2.0 TDI Ultra típusú autónak, amivel egy tankolással összesen 14 európai országot érintettek a közel 28 órás, szinte megszakítás nélküli úton.

A brit RAC által megtervezett útvonalnál fontos szempont volt, hogy a lehető legjobban elkerüljék a nagyvárosokat (forgalom) és a hegyeket (domborzat), persze voltak rendkívüli események, balesetek miatt várakozni kellett, illetve egy lezárt alagút miatt egy hegyen is át kellett hajtaniuk. Sikerült közel 80 km/órás átlagsebességet elérni, és a gyári 4,2 l/100 km-es átlagot alulmúlni: 3,7 l/100 km-es fogyasztást mértek az 1865 km során.

Június 9-én, 9:48-kor indultak Maastricht-ból, június 10-én 12:44-kor ért véget a nagy utazás hazánkban. A következő országokat érintették: Hollandia, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Svájc, Liechtenstein, Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia, Szerbia és Magyarország. Ez, mármint az egy tankolásnyi üzemanyaggal 14 országot érintő túra a Guinness szerint világrekord.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!