Guinness világrekord-bejegyzést ért az a túra, amit a Porsche a Taycan Cross Turismo népszerűsítésére szervezett: első villanyautóként küzdött le 4842,7 méteres szintkülönbséget a szabadidő-kombi, amihez 33 óra 48 percre és 2274 km megtételére volt szükség. Ezt GPS-jeladókkal és analóg magasságmérővel hitelesítette a Guinness képviselője.

Az Észak-Amerikai kontinens legmélyebb pontja a Badwater Basin a kaliforniai Halálvölgyben, ami szűk 86 méterrel van a tengerszint alatt, de ez nem volt elég a Porschénak. A michigani Eagle Bánya jóvoltából sikerült elérni a tengerszint alatt közel 540 méterrel fekvő rajtvonalat, a réz- és nikkelbányába mindenféle módosítás nélkül jutott le a Taycan Cross Turismo. Miután a mérőműszerekkel hitelesítették a magasságértéket, nem sokkal napfelkelte után kihajtottak a bányából, és elindultak a coloradói Pikes Peak irányába.

Összesen 6 USA tagállamon hajtottak keresztül az autóval, közben pedig végig izgultak, mert a télies időjárás miatt benne volt a pakliban, hogy lezárják a 4302 méteres tengerszint feletti magasságú csúcsra vezető utat; végül egy 45 perces időablakban sikerült felérni a csúcsra és a fényképek elkészítése után elhagyni azt. Összesen 3 csoportnyi sofőr váltotta magát a volán mögött, egyedüliként J.F. Musial kísérte végig megszakítás nélkül az autót, az utolsó szakaszon, a Pikes Peak hegyi felfutó pályáján Dai Yoshihara ült a volán mögött, aki 2020-ban kategóriagyőzelmet szerzett a versenyen.