A megállapodás értelmében a svéd márka logója a Litkey Sailing Team mindkét versenyhajójának vitorláján, így a Lisán, illetve a 41 lábas katamaránon is feltűnik majd a legjelentősebb balatoni vitorlás versenyek, például a július 5-én rajtoló 44. Kékszalag során. A Volvo Autó Hungária az általános támogatói megjelenés mellett a Litkey Vitorlásiskola nyári táborait is segíti, ahol a 6-16 év közötti fiatalok a vitorlázás első lépéseit sajátíthatják el.

„A Volvo és a sport kapcsolata nagy múltra tekint vissza. A vállalat amellett, hogy mindent megtesz azért, hogy megvédje az autóban ülő utasokat, valamint kiemelt figyelmet fordít a járókelőkre, a sportolás ösztönzésével és a sportok támogatásával is hozzá szeretne járulni a hosszú és egészséges élet feltételeinek megteremtéséhez. A vállalat göteborgi központja, valamint a Volvo Autó Hungária is hagyományos támogatója számos olyan népszerű sportágnak, mint a vitorlázás, a futás vagy síelés. A Volvo a névadó szponzora a világ legrangosabb világkörüli vitorlásversenyének, a Volvo Ocean Race-nek is”– mondta Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés keretében Litkey Farkas használja az egyik olyan óceánkék színű Volvo V60 D3 Volvo Ocean Race Edition modellt, melyet a világ egyik legnépszerűbb vitorlásversenye ihletett. A modell fő jellegzetessége a tengerek hullámait életre keltő, egyedileg kialakított könnyűfém keréktárcsa, a krómozott díszítések és az első sárvédőn csillogó Volvo Ocean Race embléma. A korlátozott darabszámban készülő modell belsejében az üléshuzatok varrása a vitorlák varrását idézi, az alumínium dekorációt pedig úgy alakították ki, hogy a mintázat egy vitorlás árbocokkal teli jachtkikötőnek látszódjon. A csomagtérrolót nyomtatott, varrott és hímzett Volvo Ocean Race logó díszíti, a textilszőnyegek alumínium részletei a vitorlák behúzósarkára emlékeztetnek, és az alumínium pedálborításokon „Volvo Ocean Race” felirat látható.

A Volvo V60 számtalan csúcstechnológiás megoldással rendelkezik, amelyek segítenek a sofőrnek elkerülni a baleseteket, illetve megvédeni az utasokat, amennyiben a baleset elkerülhetetlen, hiszen ahogyan a nyílt vízen, úgy az aszfalton is történhetnek váratlan veszélyhelyzetek. A Volvo Ocean Race modellek alapfelszereltségéhez tartozó City Safety koccanásgátló rendszer éppen úgy észleli a veszélyt, ahogyan a hajóradar is kiszűri ki az akadályokat a vízben. A radarokra és kamerákra épülő „ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel” opció segítségével pedig akár 35 km/órás sebességnél is elkerülhető a gyalogosgázolás. Emellett az opcióként elérhető utánfutó stabilizáló asszisztens (TSA), elalvásra figyelmeztető rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és holttérfigyelő rendszer is mind arra hivatott, hogy segítse a sofőrt a biztonságosabb vezetésben.

A Litkey Sailing Team a 41 lábas katamaránnal indul a szezon legfontosabb hazai vitorlásversenyének számító 44.Kékszalagon, amelyre gőzerővel folyik a felkészülés. Balatonkenesén minden hétköznap este edz a csapat, illetve hétvégén lezajlott a Fehérszalag, amely az utolsó komolyabb teszt-verseny volt a Kékszalag előtt. Az eredmény biztató, hiszen a versenyen 4 perccel a győztes hajó mögött harmadik helyen ért célba a katamarán. A csapat kapitánya, Litkey Farkas amellett, hogy eddig tíz alkalommal nyerte meg Európa leghosszabb tókerülő versenyét számos magyar bajnoki cím tulajdonosa és olimpiai résztvevő.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!