Nagy-Britanniában szembesültek azzal a Celerio fékhatás-mérését végző újságírók, hogy 130 km/órás tempónál a pedálra lépve semmilyen fékhatás nem jelentkezik. A Suzuki azonnali hatállyal leállította az érintett – a Thaiföldi üzemben gyártott jobbkormányos autók – Celerio-k forgalmazását, és mérnököt is küldtek Japánból, hogy vizsgálja meg a hibát produkáló autókat.

Az Egyesült Királyságban és Írországban ekkor már 100 autót értékesítettek, ezek közül 37-et már át is adtak az ügyfeleknek, ezek helyett csereautót biztosítottak és leállították a forgalmazást. Ausztráliában annyi szerencséje volt a Suzukinak, hogy ott még nem kezdték meg a forgalmazást, itt pár héttel elhalasztották a piaci bevezetést. Most innen érkezik a hír, miszerint lehet kapni az autót, mert megtalálták és kijavították a hibát. A problémát az a mechanizmus okozta, amelynek az a feladata, hogy frontális ütközésnél „kiakassza” a fékpedált, nehogy az megsértse az autóvezető lábát. Már elkészültek a módosított megoldással, a gyárban már ezt használják és a már kiszállított (kereskedőknél vagy szállítás közben lévő) autókhoz is van elég alkatrész, ezeket folyamatosan cserélik majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!