A Citroën bemutatja a limitált kiadású C5 X Hypnost, a C5 X gazdagon felszerelt változatát, mely stílus és fedélzeti kényelem tekintetében a modell legjavát nyújtja. A Hypnos név találó módon a világos belső és a sötét külső kontrasztján keresztül a nappal és az éjszaka váltakozására és egyben a tökéletes kikapcsolódásra utal. A C5 X Hypnos a C5 X MAX felszereltségi szinten alapuló csúcsváltozata, melyben a legapróbb részlet is a stílusos megjelenést, a nyugalmat és a teljes ellazulást szolgálja. A C5 X Hypnos új külső árnyalattal egészíti ki a modell kínálatát: az elegáns Eclipse-kék karosszériát helyenként vörös elemek díszítik. A beltér ezzel szemben világos, és légies hangulatú, a különleges színek és anyagok derűs és nyugodt légkört teremtenek. A napfénytető, a hifirendszer, a szellőzéssel, masszázs funkcióval és elektromosan állítható deréktámasszal ellátott fűthető első ülések és a különleges padlószőnyegek a tökéletes kényelem érzetét nyújtják. Az utasok kivételesen jó közérzetéhez a Citroën Advanced Comfort® aktív felfüggesztés, a Citroën Advanced Comfort® ülések és a zajszigetelt első és hátsó oldalablakok jóvoltából kiváló hangszigetelés is nagyban hozzájárulnak. A C5 X Hypnos egy igazi utazóautó, melyben elegáns és ultrakényelmes körülmények között utazhatunk. A limitált kiadás tökéletesen kifejezi a Citroën szegmensről alkotott filozófiáját: merész koncepció és utánozhatatlan stílus jellemzik, ráadásul benne ülve az embernek az az érzése, hogy az utazás végén kipihentebb, mint amikor elindult. A 225 lóerő összteljesítményű ë-EAT8 váltós plug-in hibrid meghajtással rendelkező C5 X Hypnos a sokoldalúság szempontjából és a mindennapi elektromos vezetés előnyeire tekintettel a márka szaktudásának legjavát képviseli.

HYPNOS: SOKAT MONDÓ, SZIMBOLIKUS NÉV
A limitált kiadás Hypnos nevét viseli, aki a görög mitológiában az alvás, illetve az álom istene. A név a maximális nyugalmat biztosító kimagasló fedélzeti komforttal hozható összefüggésbe. A C5 X Hypnos tökéletes ellazulást és kikapcsolódást ígér úgy, hogy közben a külvilágról sem feledkezünk el. Minden utazás derűs nyugalomban telik és energiával tölt fel, olyannyira, hogy érkezéskor kipihentebbnek érezzük magunkat, mint amikor elindultunk. A név egyben a külső és belső színvilág kontrasztjára, fény és árnyék kettősére is utal. A jármű karosszériája az éjszakai égboltra emlékeztető mélykék színű, a belső tér viszont kimondottan világos. A C5 X Hypnos nemcsak lenyűgöz, de nyugodt és pihentető utazást is garantál. A Hypnos névnek a Citroën történetében is megvan az előzménye. Ezt a nevet viselte az a felső kategóriás, úttörőnek számító hibrid tanulmányautó, melyet a 2008-as Párizsi Autókiállításon leplezett le a márka.

TEKINTÉLYPARANCSOLÓ ÉS ELEGÁNS KÜLSŐ
A C5 X Hypnos új éjkék köntöse a fényviszonyoktól függően más-más hatást kelt. Alacsony megvilágításnál hihetetlenül elegáns, erősebb fényben pedig rendkívül dinamikus. A modell kínálatában vadonatújnak számító Eclipse-kék árnyalat tekintélyparancsoló és karakteres külsőt eredményezett. A mélykék karosszériát vörös grafikai elemek díszítik. A markánsabb stílus és a teljesen egyedi megjelenés érdekében a limitált kiadás sárvédőin és első ajtóin mindkét oldalon vörös csíkkal szegélyezett, fényes fekete díszítőelem húzódik, közepén a Hypnos felirattal. Ez a pompás dekorelem dinamikusabb karaktert és messziről felismerhető, jellegzetes megjelenést kölcsönöz az autónak. A gépjármű hátulján ugyanúgy kiemeli a C5 X feliratot az vörös színű 5-ös szám. Még kontrasztosabb és karakteresebb hatást keltenek a vadonatúj színű, csak erre a változatra jellemző 19’’ AeroX keréktárcsák. A részben fekete, részben gyémánthatású felniket sötét lakk borítja. Ez a kifinomult megoldás rendkívül karakteres kerekeket eredményezett. Az Eclipse-kéken felül a C5 X Hypnos platinaszürke változatban is elérhető lesz.

VADONATÚJ, VILÁGOS BELTÉR, A NYUGALOM ÉS A JÓ KÖZÉRZET ZÁLOGA
A C5 X Hypnos utastere igazi védőburokként veszi körül az utasokat. Ennél a változatnál – a modellnél szokatlan módon – a világos színeké és a fényé a fő szerep, ami derűt és nyugalmat áraszt. A könnyű, meleg hatású anyagok harmonikus használata tovább erősíti a Citroën modellekre jellemző jó közérzetet. Az új beltérhangulat az üléseken is érvényre jut, melyek világos színű, perforált bőrrel vannak kárpitozva. Az ülésekre a tervezők kiemelt figyelmet fordítottak: a bőrt díszítő apró lyukak a Citroën-logó jellegzetes halszálkamintáját követik. A kartámaszok ugyanolyan színű bőrből készültek, ami az ülések erősen strukturált, vízszintes kiképzését hangsúlyozza, és még szélesebbnek és kényelmesebbnek láttatja őket. Az ülések felső részét és a fejtámlákat puha és meleg tapintású szürke Alcantara® kárpit borítja. Az elegáns díszvarrással szegett ülések háttámlájának belső oldalán elhelyezett infravörös címkén a Hypnos név olvasható. Ugyanez a harmonikus világos színvilág – kellemes tapintású műbőrrel kombinálva – a középső könyöktámaszon, a középkonzol két oldalán és az ajtóbetéteken is visszaköszön. Az utóbbiakon a díszvarrás szintén halszálka-mintázatú. A világos belső teret az ajtópaneleken és a műszerfalon alkalmazott Karuun® világos fahatású díszítőelemek még barátságosabbá teszik. A természetes hatású exkluzív dekorelemek is a vízszintes vonalakat hangsúlyozzák, és ezáltal növelik a térérzetet. A világos, légies hangulatnak megfelelően a középkonzol is új külsőt kapott. A fényes fekete díszítőelemen vadonatúj Xenon bronz színű lézergravírozott csíkok találhatók. Végül a kényelem és a praktikum jegyében a C5 X Hypnos speciális padlószőnyegeket kínál. A különleges anyaggal szegett szőnyegeken a limitált kiadásra utaló Xenon bronz színű Hypnos felirat olvasható. A kifinomultság a C5 X Hypnos minden részletében tetten érhető.

AZ ABSZOLÚT KÉNYELMET SZOLGÁLÓ BERENDEZÉSEK
A C5 X kényelem és jó közérzet tekintetében a Citroën szakértelmének legjavát kamatoztatja. Egy igazi grand tourer, mely minden stresszt nélkülöző utazásokra invitál. Az egyszerre puha és dinamikus Citroën Advanced Comfort® ülésektől a kivételes helykínálatig minden a tökéletes kikapcsolódást szolgálja. A C5 X már az első métereken egy másik dimenzióba repíti az utasait. A 225 lóerős plug-in hibrid változaton szériafelszerelés a Citroën Advanced Comfort® aktív felfüggesztés, mely az aktív és folyamatos szabályozásnak köszönhetően hatékonyan szűri az úthibákat, és élvezetes utazást biztosít. Az ultrakényelmes felfüggesztésnek és a kiváló hangszigetelésnek hála igazi védőburokban érezhetjük magunkat. A C5 X Hypnos meleg hangulatú, elegáns, tágas és kényelmes utasterében azonnal megszáll bennünket a nyugalom. Ezt az érzést erősíti az égre néző napfénytető is, melyen át csak úgy árad be a napfény. A limitált kiadású változatban masszázs funkcióval és elektromosan állítható deréktámasszal ellátott, hűthető és fűthető ülések ölelik körbe a vezetőt és az első utast. Végül a fedélzeti hifirendszernek köszönhetően a C5 X Hypnos beltere a zenehallgatásra is ideális hely. A C5 X Hypnos bizonyos piacokon szeptember 4-től rendelhető. Az első szállítások 2024 elejére várhatók.