Az Alfa Romeo 1952-53-ban maroknyi 1900 C52-es autót épített, egyedülálló formájuk miatt ezek a Disco Volante, azaz repülő csészealj becenevet kapták. A kétliteres, 158 lóerős motorral szerelt autók áramvonalas formájuknak köszönhetően 220 km/órás sebesség elérésére képesek. Az Alfa Romeo technikához a Touring műhely készítette a csővázat/karosszériát, így nem is kell csodálkozni azon, hogy a Disco Volante 2012 tanulmányt a Touring Superleggera készítette el – szintén Alfa Romeo technikára.

Most a 8C Competizione volt az alap, amely már önmagában művészi alkotás, de ezt sikerült még gyönyörűbbé tenni. A karbon karosszériát alumínium térvázra húzták rá, és elméletileg korlátozott darabszámban elképzelhető az autó sorozatgyártása – megfelelő érdeklődés és pénztárca esetén szívesen kiszolgálja az ügyfeleket a Touring Superleggera.

Akinek a Disco Volante 2012 formája még ne lenne elég ok a vásárlásra, annak a 450 lóerő teljesítményű V8-as benzinmotor szolgálhat meggyőző indokkal. Genfben mutatják be az autót.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!