A legfrissebb német statisztikákban a Volkswagen 4 modellje is vezető helyen szerepel. Az úgynevezett „mini” kategóriában a júniusban bemutatott Fox vezet: A Volkswagen újonnan bevezetett modellje 2.219 darabbal áll az élen (ez 26 %-al több, mint májusban, amikor a Fox már vezető helyen szerepelt a szegmensében).

Az új Polo is kiválóan teljesített. A 38 %-os növekedés (6.862 db-ra) osztálya vezetőjévé tette. A Touran, mely már több mint két éve egyébként is a legkelendőbb Van, 8.333 darabos eladást ért el. A májusi adatokkal szemben további 700 vevőt nyert meg magának, mely 9 %-os fejlődés. A bestseller Golf továbbra is őrzi vezető pozícióját és májushoz képest további 5 %-ot fejlődött, azaz 24.678 darabot adtak el belőle.

A Volkswagen így 2005. első félévében 18,1 %-os piaci részesedést ért el, ez 1,2 %-al több az előző félévhez képest. Továbbá a Touareg a SUV kategóriában magasan vezet. A Passat jelenlegi kedvező 3. helye is biztosan javul még, ha bevezetik a Variant modellt. Az új Passat Variant-ot, mely hagyományosan sokkal kedveltebb a középosztálybeliek körében, augusztus 19-től kínálják a német vevőknek.

És a modelloffenzíva tovább folytatódik: egyidejűleg az új Jetta is forgalomba kerül, mely valószínűleg az angol, török, osztrák, spanyol, olasz, francia, holland, belga, finn, dán, japán és ausztrál piacot élénkíti majd. Észak-Amerikában a modellt már tavasszal sikeresen bevezették. A jelszó nemzetköziség. A Golf példáján láthatjuk, milyen sikeres a Volkswagen Európában: tavaly ősz óta ez a legkedveltebb modell, a legtöbb piacon a top 10-ben szerepel, sőt Németország mellett Ausztriában és Svájcban is vezető helyen van.