A Mitsubishi franciaországi vezetője, Jean-Claude Debard az új Outlander szabadidő-autó piaci bevezetése okán tartott rendezvényen beszélt arról, hogyan is gondolkodik a francia ipari miniszterről. Mondjuk, véleményével nincs egyedül.

„Ez a klinikai eset, ez a retardált növeli az adókat, csökkenti a tempót a Párizsi körgyűrűn, tönkreteszi az összes autós életét függetlenül attól, milyen társadalmi rétegből származik. Hülye és semmit nem ért, nyugodtan idézhetnek” – amit aztán a La Provence nevű napilap meg is tett. Debard úr szerint több odafigyelést igényelne a francia munkahelyek 10, a francia GDP 25 százalékát adó autóipar, a jelenleg érvényben lévő CO2-kibocsájtás szerinti adózáson a jelenlegi gazdasági helyzetben változtatni kéne. Debard úr szerint amikor a legutóbb inzultálta a minisztert, akkor érdekes módon kapott egy adóellenőrzést, de mivel akkor se találtak semmi szabálysértést nála, nyugodtan alszik. Alain Juppé, korábbi jobboldali miniszterelnök „nevetséges miniszternek” nevezte Arnaud Montebourg jelenlegi ipari minisztert, aki korábban például azzal keltett feltűnést, hogy gyorsan hajtott a Renault Zoé elektromos autóval, aminek semmi következménye nem lett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!