Mutatós cigarettatárcától az értékes, 925-sterlingezüst minimodellig összesen 17 különféle színvonalas terméket kínál Mercedes-Benz Accessories GmbH, a márka legújabb vezérhajója igényes kedvelőinek. Valamilyen módon mindegyiküknél az eredeti ihlette az alkotókat, dizájnereket. Egyidejűleg az új S-osztály 2005 szeptemberi piaci premierjével a teljes kollekció is kapható a Mercedes-Benz értékesítő hálózat valamennyi képviselőjénél.

Ember és autó harmonikus kapcsolatát tökéletesen szimbolizálja az új S-osztályhoz tervezett kollekció kiemelkedő képviselője: a karóra hatszögletes formája és világos számlapja valósághűen idézi az S-osztály-műszerfal analógórájának eredetijét. Az óra viselője így mindig magán viselheti az S-osztály dizájn egy kicsiny, de különösen finom darabját. A több részből álló nemesacél-ház összetéveszthetetlen formájának kialakításában Mercedes-Benz Accessories GmbH szorosan együttműködött a sindelfingeni Mercedes Design Center formatervező szakembereivel. Az eredetitől apró, de szükségszerű eltérésként a karóra dátum- és másodpercmutatóval is rendelkezik és számlapját decens Mercedes-csillag díszíti. A sötétbarna bagariabőrből készült óraszíj különösen selymes tapintású és puha, ezáltal tökéletesen simul a csuklóra. A könnyen kezelhető acélcsat ugyancsak hozzájárul a különösen kényelmes hordhatósághoz.

Üzleti világ és szabadidő – mindenkor, mindenhol jólöltözött

Legyen az baráti golfparti vagy akár hivatalos üzleti megbeszélés: az új S-osztály kollekció a legkülönfélébb alkalmakra kínál megfelelő öltözködési kiegészítőket. A bézs-színű piké póló szabadidős programokon gondoskodik a sikeres fellépésről. A minőségi pamut-anyagból készült ellenzős baseball-sapkához hasonlóan hímzett „S” jelzi az S-osztály termékcsaládhoz való egyértelmű tartozást.

Ünnepi alkalmakkor vagy üzleti megbeszéléseken a polírozott kivitelű, 925-sterlingezüstből, decens Mercedes-csillag gravírozással készült elegáns kézelőgombok színvonalasan egészítik ki az öltözéket. Exkluzív eleganciát kölcsönöz a gallér tökéletes fekvéséről gondoskodó, finom gravírozással ellátott nemesacél ingnyaktű. Praktikus bőrtokjában utazás során is bármikor kéznél van és mégis biztonságosan tárolható.

Gyökérintarzia-berakás, az utastérhez hasonlatosan

Hogy a mindennapi használati tárgyak esetében sem kell az egyedülálló dizájn szemgyönyörködtető tulajdonságairól lemondanunk, bizonyítja az S-osztály kollekció két további, elegáns képviselője: az írótoll és az esernyő. Mindkét tárgy felületének optikája az S-osztály-enteriör elegáns gyökérberakás-kialakítását tükrözi. A járműkonstruktőrök és a kiegészítő termékek fejlesztésének szakemberei ez esetben is szorosan együttműködtek, létrehozva az autó és kiegészítőtökéletes összhangját: a toll és az esernyő számára az új S-osztály “fedélzetén” méretre szabott helyet alakítottak ki. A toll a kesztyűtartó fiókban, az esernyő pedig a csomagtartó fedél középrészén rögzítve nyert elhelyezést.

Acélos ” kulcsélmény”

A polírozott acélból készült elegáns S-osztály kulcstartó méretében és dizájnjában egyaránt az eredeti, az új luxuslimuzin csomagtartófedelét díszítő “S”-típusplakettet idézi. A körbefutó Mercedes-Benz gravírozás és csillag-applikáció jellegzetes megjelenést és értéket kölcsönöznek e terméknek.

Kimagasló kidolgozású puha nappabőr

Mercedes-Benz Accessories GmbH meleg, sötétbarna tónusban tartott bőrkollekcióját kizárólag a legfinomabb nappabőrből készítik. E natúrtermékek legfőbb jellemzője felületének különösen finom selymessége és összetéveszthetetlen tapintása. Az íróasztal dísze a klasszikus Mercedes-Benz felirattal ellátott egér-pad és tolltartó. Az exkluzív szivartartó-készletet szivarvágó és a szivar méretéhez egyedien illeszkedő két elasztikus kamrával ellátott szivartok alkotja, melynek bélelése ilymódon tökéletesen alkalmas a kényes dohánynemű biztonságos tárolására és szállítására. Jegyzettömb és papírpénz-tárca egészíti ki a kínálatot. A bőr- kollekció valamennyi képviselője bézs-színű dísztűzéssel, decens Mercedes-csillaggal valamint felirattal készült és méltó módon idézi az S-osztály jellegzetes stílusának elegáns optikáját.

Valósághű modellautók széles választéka

A gyűjtők vitrinjének és az elegáns íróasztalnak egyaránt exkluzív darabja az S-osztály tömör 925-sterlingezüstből készült, 1:43 méretarányú modellje. A gravírozott plakettel ellátott nemesfa talpazaton álló tányérméretű miniatúra szigorúan limitált példányszámban készül, éspedig – a BR 221 építési sorozat-jelzésre utalva – pontosan 221 darab gyártására kerül sor. Természetesen készülnek egyéb Mercedes-Benz S-osztály modellek is: a világszerte általánosan használatos 1:18 és 1:43 méretarányban fémből, a vasútmodellezők által kedvelt 1:87 méretben pedig gravírozott műanyagból. Valamennyi miniautót valósághű arányok, első osztályú, az eredetivel azonos színtónusú fényezés és kimagasló precizitás jellemzi.