A Mazda MX-5-ös remek kis autó, amelynek a retró megjelenés is jól áll, ahogy azt a Fiat 124 Spider példázza. Az idén 50 éves fennállását ünneplő japán Mitsuoka műhely februárban mutatta be a klasszikus stílusú Himiko roadsterét ezen az alapon, most pedig újfent nagyot alkottak: megidézték az 1963-1967 között gyártott Chevrolet Corvette C2-est.

Születésnapi ajándékról lévén szó 50 darabot készítenek a Rock Star nevű autóból, amelynél szokás szerint csak a vásárló pénztárcája szab határt az elképzeléseknek, az egyedi színtől a különleges varrású kagylóüléseken át a felnikig terjed a választási lehetőségek sora. Egyvalamihez nem nyúl a Mitsuoka, a technikához, tehát az 1,5 literes benzinmotor 132 lóerős marad, a váltó hatfokozatú kézi kapcsolású vagy automatikus lehet (Japánban létezik utóbbi kombináció az MX-5-ösből).

Az ajtók és a szélvédő, illetve a tető kivételével az összes külső karosszériaelemet lecserélik az átépítés során, és noha a fotók alapján nem tűnik olyan kecsesnek az alkotás, mint az ihletet adó eredeti Corvette, arról nem szabad megfeledkezni, hogy sokkal kisebb méretű a Rock Star. Kár, hogy bukólámpák helyett az első perem alatt elhelyezett kerek fényszórók mellett döntöttek. Különösebb extra igények teljesítése nélkül 4 688 200 jen, azaz 11,8 millió Ft az ára a Mitsuoka Rock Star roadsternek, ami így kétszer olyan drága, mint a kiindulási alapot jelentő Mazda MX-5.