Fotó: Für Henrik

A Beol.hu érdeklődésére Tűri Zsanett, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes munkatársa elmondta, hogy vasárnap a Tótkomlós rallyn az egyik versenyző a nézők közé hajtott. A történtek körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretein belül vizsgálja. Olvasói beszámoló alapján a versenyautót a nézőközönség emelte fel, hogy az alá szorult sérülteket ki tudják szabadítani. A helyszínre mentőhelikopterek is érkeztek. Hangai József, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa megerősítette azt.

Nagyon megrázta a komlósiakat, az érintetteket (barátokat, hozzátartozókat, az autósport rajongóit) és mindazokat, akik értesültek e szerencsétlen balesetről. A világhálón megy az adok-kapok, vannak, akik vizionálták, ebből bizony baj lesz (lehet), nem városba való ez. Mások szerint az elmúlt tíz év bebizonyította, van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, mert rengeteg látogatót vonzott minden évben, idén is. Komoly reklámja ez Tótkomlósnak. Idén is több mint száz autós érkezett a városba a kétnapos programra. A biztonság kapcsán megoszlanak a vélemények: a szalagkordon, a gumik, a szalmabálák jelképesek – mondják sokan. Életek megmentésére nem alkalmasak – tette hozzá egy anyuka, aki kisfiával járt a helyszínen.
– Kódolva volt, hogy egyszer tragédia történik – mondta egy helybeli, azt is hozzátéve, laikusként nem érti, a versenyzők némelyike miért „emberkedett” (például lehúzott ablakokkal száguldottak, volt, aki kilengette karját az autóból).

Hírportálunk úgy értesült, vasárnap már a versenynek vége volt. A díjátadóra készülődtek. Az a szokás, egy utolsó kört (felvonulva) tesznek a versenyzők. Belefért egy-két merész mozdulat ezúttal is. Egy versenyző viszont a nézők közé csapódott a komlósi Bástya áruház közelében. Az M1 értesülése szerint 11 sérültje van a balesetnek, 2 súlyos sérültet helikopter szállított el a helyszínről.
A sajnálatos balesetet követően a szervezők az alábbi közleményt tették közzé:
„Szervezői-Rendezői Közlemény!
A mai napon a X. Tótkomlós Racing Versenyt követő felvonuláson a 32 rajtszámú autó egy jobbos visszafordító kanyar után megcsúszott és a nézők közé futott. A sérülteknek minél hamarabbi felépülést kívánunk!”

Közzétette: János Karasz – 2019. június 9., vasárnap

A szívbetegekért versenyeztek
Ahogy minden évben, a 10. Tótkomlós rally a jótékonyságról is szólt. Meghirdették a verseny előtt, hogy a tótkomlósi cukorbeteg és szívbeteg gyerekeknek segítenek a megvásárolt beszállókártyák árával, felajánlásokkal.