Inkább tűnik valamiféle képregény-feldolgozáshoz készített járműnek a Devel Sixteen, mint valóságos szuperautónak, és nem csak  forma miatt. Sokkal inkább azért, mert az eddig ismeretlen gyártó állítása szerint rögtön összehozott egy 5000 lóerő (!) csúcsteljesítményű gépet, amelynek 560 km/h a csúcssebessége, és a 100 km/órás tempót mindössze 1,8 másodperc alatt futja meg.

Annyira talán még a hirtelen jött pénztől megrészegedett és az autókat egyébként imádó sejkek se buták, hogy mindezt bemondásra elhiggyék, úgyhogy kérdés, hogy a Dubai Autószalonon bemutatott gépkocsi valaha megvalósul-e. Valószínűleg úgy vannak vele az alkotók, hogy aki elkölt 5,5 millió dirhamot (329,5 millió Ft) egy autóra, az úgy vigyáz majd rá, mint a szeme fényére, és nem fogja vezetni. Bár ebben a műfajban az 1 millió euró körüli vételár nem számít extrémnek, hiszen holmi Bugatti Veyronért is ennyit kell fizetni.

Ha sikerül vásárlót/befektetőt találni, akkor leghamarabb 2015-ben készülhet el a működőképes prototípus, és valamikor ez után pár évvel az első ügyfélautó.  Műszaki tartalomról egyelőre annyi ismert, hogy a névnek megfelelően a Devel Sixteen hajtásáról egy V16-os erőforrás gondoskodik, de ezen kívül semmi más nem ismert. Azt se tudjuk, a kocsi hátulján sugárhajtóműnek látszó csövek vajon milyen célt szolgálnak?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!