Épp az Egyesült Államokból érkezett újságírók vezeték a Mercedes E 63 AMG típusú tesztautókat a Barcelona körüli utakon, amikor a katalán Guardia Civil Trafico tagjai megállították a csoportosan haladó autókat, és a nemzetközi jogosítványt követelték a sofőröktől.

Annak ellenére, hogy az USA állampolgárainak ez nem kötelező Spanyolországban, két órán keresztül visszatartották az újságírókat, az általuk vezetett hat darab Mercedes E 63 AMG típusú szedánt és kombit pedig nemes egyszerűséggel lefoglalták. Az újságírók csak az után „szabadultak ki”, hogy a Mercedes három képviselője egy helyi ember segítségével elbeszélgetett a Guardia Civil Trafico tagjaival, és felhívta  figyelmet a tévedésükre. Az autókat azonban nem sikerült kiszabadítani. A legszebb, hogy semmilyen eljárás nem indult a sofőrök ellen, nem kellett semmilyen büntetést fizetni és megvesztegetésről sincs szó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!