Még szeptember 14-én adott hírt a Koenigsegg arról, hogy egy magát megnevezni nem kívánó kínai milliárdos egyedi Agerát rendelt tőlük, a kék-piros színűre fényezett autót Agrea R BLT névre keresztelték, és rögtön ezt követően már be is hajózták azt, hogy minél előbb a tulajdonosánál legyen.

Az autó most megint téma az újságokban, mégpedig azért, mert a kínai rendőrség lefoglalta azt Zhanjiang kikötőjében, mivel a tulajdonosa megpróbálta becsempészni azt az országba. Ilyen értékű autónál 100 százalékos importvámot vetnek ki a hatóságok, ezt, jelen esetben úgy 2,35 millió dollárt próbált megspórolni a tulajdonos azáltal, hogy vietnami kitérővel próbálta bejuttatni az országba kocsiját.

A kínai hatóságok egyébként nem egyedül a Koenigsegg Agera R BLT-t foglalták le, most kifejezetten rászálltak a luxusautókra, és több Rolls-Royce, Mercedes, Toyota, Audi, Porsche és Range Rover zár alá került az akcióban. Eredeti megrendelője-tulajdonosa kapja majd meg a gépet, miután az importvámon felül kifizeti még a büntetést is. Valószínűleg futja majd a vagyonából…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!