Kap egy utolsó esélyt a Lancia autómárka a Fiattól, kérdés, mennyire használ majd az olaszok hírnevének, hogy jórészt új márkajelzésekkel ellátott Chryslerek jelentik majd a palettát a jövőben. Ezen kívül bemutatkozik még az új Ypsilon kisautó is.

Sergio Marchionne, mint a Chrysler megmentője Detroitban egy újságírói kérdésre elmondta, hogy Genfben a Lancia márkára nagyon oda kell majd figyelni, hiszen egyszerre több világpremierrel is jelentkeznek majd. A Flavia nevet meg is említette, ezt a jelölést kapja majd az új Chrysler 200-as Lancia hűtőráccsal és európai viszonyok között is versenyképes motorokkal ellátott változata. Ráadásul nem csak a most Detroitban bemutatott lépcsős hátú limuzint kapja meg a Lancia, de a még be sem mutatott kupékabriót is.

Flavia névre hallgat majd a Chrysler 200 Lancia változata Flavia névre hallgat majd a Chrysler 200 Lancia változata

A többi újdonságról már nem hivatalos forrásból értesültünk, ezek szerint a kissé még mindig doboz formájú Chrysler 300-as neve Thema lesz, ez volt ugyanis az utolsó, doboz formájú Lancia. Az európai változatba a 3,6 literes Pentastar V6-oson és az 5,7 literes Hemi V8-ason kívül a Fiat Powertrain új fejlesztésű, háromliteres V6-os dízele is be lesz építve.

A Chrysler 300-as V6-os Fiat dízellel lesz a márka - és a konszern európai - csúcsmodellje A Chrysler 300-as V6-os Fiat dízellel lesz a márka – és a konszern európai – csúcsmodellje

Végre lerántják a leplet a új Lancia Ypsilon kisautóról is, amelynek legnagyobb újítása az immár ötajtós karosszéria lesz. Ebben az autóban meghatározó szerepet kap majd az új kéthengeres turbómotor, amelyhez már dupla kuplungos automatát is lehet majd kérni. Utóbbi az 1,3 literes Multijet dízelhez is elérhető lesz.