Genfben lesz teljes a BMW 3-as sorozatának választéka (a kupé és a kabrió 4-es sorozatként folytatja), a limuzin és a kombit követően ott mutatják be a Gran Turismo változatot.

Ahogy a BMW 5-ös GT esetén, úgy a 3-as GT-nél is egy számmal nagyobb az autó a nevet adó modellsorozatnál. Jelen esetben a karosszéria hossza 20 centivel nagyobb a normál 3-asnál, a tengelytávolság 11 centivel lett hosszabb, az 1,51 méteres magasság 8,1 centis növekedés. A normál 3-asnál 6 centivel feljebb kerültek az ülőlapok a padlóhoz képest, de még így is növekedett a fejtér mérete, a hátsó utasok lábtere 7 centivel bővült. Mindehhez a nagy hátsó fedél miatt egy jól kihasználható csomagtér tartozik – itt azonban nincs kettős nyitás, mint a nagy testvérnél. Az 520 literes csomagtér 25 literrel tágasabb a Touringnál, és ez tovább bővíthető a 40:20:40 arányban osztott hátsó támla ledöntésével – a maximális érték 1600 liter. Rengeteg csomagrögzítési lehetőség és egy praktikus, padló alatti fiók teszi teljessé a képet.

A jelentős méretnövekedés ellenére csak 70 kg-mal lett nagyobb a tömeg, és a mérnököknek sikerült úgy intézniük a dolgot, hogy megmaradt az 50:50 százalékos tömegeloszlás a tengelyek között – érdemes megjegyezni, hogy a legkönnyebb 3-as GT is 1,54 tonnát nyom. Új elem az aktív hátsó szárny, ami 110 km/órás tempónál (vagy gombnyomásra) emelkedik fel, és 70 km/óránál csukódik be – nagy tempónál 35 százalékkal növeli a hátsó tengelyre ható leszorító-erőt.

A BMW 3-asból már ismert sport Line, Modern Line és Luxury Line felszereltségekkel indul a forgalmazás, extraként M Sportcsomag is rendelhető. A 12 karosszériaszín között 3 darab csak itt választható van: kalahári bézs, éjfél-kék és csillogó barna. Kezdetben 5, a nyár végén már tízféle motor/hajtás kombinációval lesz elérhető a BMW 3-as Gran Turismo, a 143 lóerős 318d GT-től a 306 lóerős 335i GT-ig terjed a sor. A kombihoz képest mintegy 1500 euró lesz a felár Németországban.,

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!