Végül nem Stavic és nem is Rodius, hanem Korando Turismo néven dobják piacra Európában a Ssangyong új egyterűjét, amelynek a megjelenése finomabb lett ugyan az elődnél, de azért még így is van mit nézni rajta.

Kezdjük rögtön azzal, hogy jó nagy darab tégla az autó, a hossz 5,13 méter, a szélesség 1,95 méter, a magasság 1,86 méter. Egyáltalán nem véletlen ez a méret, hiszen hazájában – több más nagy egyterűhöz hasonlóan – akár négy üléssorral, és 11 személyes utastérrel is választható az autó. Európába azonban csak három üléssorral, nyolc személyes kialakítással jön majd az autó.

Dél-Koreában kezdetben csak 2,0 literes, 155 lóerős négyhengeres benzinmotorral lehet majd megvásárolni a Ssangyong Korando Turismo-t, ehhez még a nyáron csatlakozik egy 3,2 literes, benzines V6-os. Utóbbinál alapfelszerelés az állandó összkerékhajtás, előbbinél feláras extra. Európában a 2,0 literes dízel is elérhető lesz, pontosabb részleteket majd a Genfi Autószalonon tudunk meg az autóról, amelynek a világpremierjét is itt tartják nálunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!