A Chrysler is teljes erőbedobással fejleszti konnektorról tölthető hibrid technikáját, amellyel elsősorban az alvázas felépítésű szabadidő-autók/pickupok számára készítenek – a tesztflottát 109 darab RAM pickup jelenti.

Ezeket most azonnali hatállyal leállították, miután ezek közül 3 darab autó 12,9 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátora szenvedett károsodást túlmelegedés miatt. Személyi sérülés nem történt, mert mindhárom alkalommal leállított autó károsodott, biztonsági okokból amíg meg nem találják a hiba okát, az összes autót leállították.

Ezzel párhuzamosan folyik egy másik konnektorról tölthető hibrid hajtás fejlesztése is Chrysler Voyager egyterű karosszériájába építve, és noha ezeknél semmilyen üzemzavart nem tapasztaltak, ezeket az autókat is leállították. Egyelőre arról van szó, hogy új kémiai összetételű akkumulátorral folytatják majd hamarosan tovább a tesztelést, ahogy az új akkumulátorok elkészülnek, úgy állnak majd újra szolgálatba a prototípusok. A Chrysler és az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által finanszírozott fejlesztés 2014-ig tart.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!